Nyt kannatta lähteä ostoksille venäjän puolelle, sillä rubla on nyt meille hyvin edullinen.

Viime torstaina kurssi oli 60, mutta joskus tammikuussa se oli jopa

yli seitsemänkymmenen.

Pyöreän tornin takana on Suvenir-kauppa, jossa oli mielenkiintoisia käsitöitä ja maalauksia.

Tälläinen pääsiäiskana, joka on tehty kankaasta ja erittäin taidokkaasti maalattu, maksoi 900 rbl

IMG_0084%5B1%5D.jpg

Aivan torin tuntumassa Lenina-prospektilla on pieni kirjakauppa, siellä on kananmunan koristeita. Ne kiinnitetään tyhjään kananmunaan kuumassa vedessä, malleja on useita ja mielestäni aivan upeita.

IMG_0087%5B1%5D.jpg

Kananmunat täytyy vain puhaltaa tyhjiksi, ja sepäs olikin vaikea vaihe, kun reiät molempiin päihin tulisi jättää mahdollisimman pieneksi. Silmät siinä pullistui, kun puhaltelin munia tyhjäksi..

Tästä samaisesta kaupasta löytyi akvarellipaperia sekä akvarellivärejä.

 

Aivan mahtava askartelukauppa on kadulla Gagarina 29a,  nimi on jotakin Tee itse.

siellä todellakin meinasi mennä sekaisin, koska tavaraa on paljon, kattoon saakka ja aivan ihania tuotteita. Erillaisia kun meillä. Ainut paha puoli on se, että tavarat ovat tiukasti piilossa tiskin tai lasihyllyn takana ja myyjää tarvittiin näyttämään ja mittaamaan sekä laskemaan. Mutta osaan vähän venäjää, ja väliilä otiin kädet esille. Hyvin selvitiin. Sain pienessä ajassa noin 2800 rublan laskun, mutta eihän se paljon ole kurssin 60 mukaan, 46 euroa.

Punaisen Lähteen torin tuntumassa on miellyttävä kahvila, joka mainostaa Paula kahvia, ja vitriinillinen syntisen hyvän näköisiä leivoksia. Siellä oli mukava levähtää ja ihmetellä mitä oikein tulikaan ostettua.

Ja ei muuta kun kohtta taas suunta kohti Viipuria. Sinne on helppo mennä. Ellei ole omaa autoa, voi mennä Savonlinjan bussilla. Lrannasta lähtee joka päivä bussi klo 10,00 Pietariin. Illalla pääsee pois,  paikallista aikaa klo 18,00. Ja nyt on Savonlinjalla tajous: senioit pääsevät puoleen hintaan, eli minäkin maksoin 12,00 e meno/paluu.

 

.